Mulmets skatte.

Andagt til 17. juli.

”Jeg giver dig mulmets skatte, rigdomme gemt i løn, så du kender, at den, der kaldte dig ved navn, er mig, er Herren, Israels Gud.” Es. 45,3.

Der er skatte, Gud alene kan give dig i mørket. Det skal du tænke på, når Herren fører dig gennem det, der er tungt og svært.

Hvor ofte råber du ikke på lys og udfrielse?
Hvor tit glemmer du ikke at bede om de skatte, som Gud kun kan række dig i mørket?

Hvor er det vigtigt, at Gud ikke tager sin tugtende hånd fra dig, før han har givet dig mulmets skatte.
I mørket kan du ikke se nogen vej frem. Men det kan Herren. Du kan ikke forstå hans hensigt med prøvelsen, men han ved altid, hvad han gør.

Gud kender dig til bunds. Han ved, at der er velsignelser fra Himmelen, du kun vil tage imod, når mørket har lukket sig fuldstændigt omkring dig.

Hvad er mulmets skatte?
Det er et dybere kendskab til Herren. I mørket kan Gud åbenbare sig. Du får ham at se i herlighed og glans. Jesus bliver i dybeste forstand dit hjertes eneste glæde.

Herren siger dit navn. Det sker, når Helligånden levendegør Ordet for dig. Da bliver det klart, at hele frelsens rigdom er din. Du har forladelse og tilgivelse for alle dine synder. Og Jesus har klædt dig i frelsens klæder. Hans gerninger er dine gerninger. Hans bøn er din bøn. Hans renhed er din renhed. Hans sejr er din sejr.

I samme øjeblik dit hjerte tror dette herlige evangelium, er lyset tændt. Det kan godt være, at de ydre forhold og prøvelser er som før, men alt er alligevel blevet anderledes.

Dit hjerte tror evangeliet. Da er der lys inden i dig. Du bærer en skat. Du aner, at dens rigdom er så stor, at du aldrig her på jord kan fatte dens værdi. Men det gør heller ikke noget.
Skatten følger dig ind i Himlen. Og der skal du i al evighed vokse i erkendelse af ham, som her på jord gav dig mulmets skatte.